Klankenbos Nocturne 2019: immersive listening experience

Diepgaand luisteren naar de wereld in het midden van de natuur, met geluidskunst geïnspireerd op de omgeving.

Vier kunstenaars kregen in het kader van Klankenbos Nocturne 2019 carte blanche, met de vraag werk te maken op maat van het bos. Centraal in hun werk staat 'immersive listening' of een diepgaand luisteren naar een geluidsomgeving, waardoor een nieuwe ervaring ontstaat. Ze creëren vier bijzondere settings, als een handvat in de reis naar onbekende klanken.

Choreograaf Benjamin Vandewalle werkt samen met een groep lokale jongeren van de dansgroep Imago Tijl aan een geluidschoreografie. Hear in the woods is een menselijke soundscape in het midden van het bos, waarbij beweging louter auditief waar te nemen is. De Roemeense klankkunstenaar Iosif Király brengt in het kader van Europalia Romania met 88 clouds will rain for you een ode aan de sixties en George Hendricks, met de klank van water die doorheen de ruimte reist. Field recorder en wereldreiziger Felix Blume, spatialiseert met zijn installatie fog horns het geluid van misthoorns uit Griekenland en laat zo zijn nieuwe album weerklinken in openlucht. Top of the bill is het immersieve luisterconcert van de internationaal gerenommeerde Francisco López, die speciaal voor Klankenbos Nocturne, in een multi-channel surround opstelling, een selectie brengt van de geluiden die hij de afgelopen drie decennia wereldwijd heeft opgenomen in bossen, van de Amazone tot Borneo en van Canada tot Zuid-Afrika.

Deze editie van Klankenbos Nocturne is een mini-festival bij avondgloren, dat nu al doet denken aan OORtreders Festival of het vroegere Samhain. Maak je er graag een dag van? Kom vroeger ontdek met de fiets het resultaat van de workshop SITE SPECIFICS met Felix Blume op verschillende locaties in de omgeving van Pelt.

In samenwerking met MEAKUSMA, EUROPALIA ARTS FESTIVAL, C-TAKT & Dommelhof

PROGRAMMA
19.00 uur: Benjamin Vandewalle - Hear in the woods
20.00 uur: Iosif Király - 88 clouds will rain for you
21.15 uur: Felix Blume - Fog Horns
22.00 uur: Francisco López - Immersive forest concert

Start: Infopunt Radio Forest, Klankenbos

Beperkte capaciteit / € 10,00: registreren via http://bit.ly/KlankenbosNocturne19

Combineer dit event met de presentatie van de workshop SITE SPECIFICS o.l.v. Felix Blume (In de omgeving van Pelt, 15.00-18.00 uur).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €

Organisatie

Musica vzw

Categorie