Francisco López - Immersive Forest Concert i.s.m. Meakusma

Immersief luisteren in een omgeving bepaald door de geluiden zelf, met opnames van over drie decennia van bossen van de Amazone tot Borneo en van Canada tot Zuid-Afrika.

Internationaal geprezen om de intense rijkdom van de verbluffende audio-details in zijn live concerten in het donker, boeit componist/geluidskunstenaar Francisco López al tientallen jaren een wereldwijd publiek met zijn sonische ervaringen ('monomedia'). Als een compositie van talloze geluids-omgevingen, verzameld over de hele wereld, presenteren ze echter geen soundscapes maar eerder virtuele geluids-werelden waarin de luisteraar zijn/haar eigen ervaring ontwikkeld in een omgeving waar de regels worden bepaald door de geluiden zelf. Bekend om het complexe en uitgewerkte karakter van deze werelden van sonische virtualiteit, werkt López met geluid als een 'medium' voor een transcendentale ervaring die open staat voor individuele verkenning. Voor Klankenbos Nocturne presenteert López een speciale uitvoering gemaakt op basis van een selectie sonische omgevingen die hij de afgelopen drie decennia wereldwijd heeft opgenomen in bossen, van de Amazone tot Borneo en van Canada tot Zuid-Afrika. Mis dit niet!

Francisco López wordt internationaal erkend als een van de belangrijkste figuren van de sound art en experimentele muziekscène. Veertig jaar lang heeft hij een verbazingwekkend sonisch universum ontwikkeld, absoluut persoonlijk, gebaseerd op een diepgaand luisteren naar de wereld. Grenzen tussen industriële geluiden en die van de wildernis vervagen, waarin een blind, diepgaand en transcendentaal luisteren zich onthult, bevrijd van de grenzen van kennis en open voor sensorische en spirituele expansie. López heeft honderden concerten, projecten met field recording, workshops en geluidsinstallaties gerealiseerd in meer dan zeventig landen, wereldwijd. Zijn uitgebreide catalogus met geluidsfragmenten - met live en studio samenwerkingen met honderden internationale artiesten - is uitgebracht door 400 platenmaatschappijen en uitgevers wereldwijd. Naast andere prijzen is López vijf keer bekroond met eervolle vermeldingen op de competitie van Ars Electronica Festival en is hij de ontvanger van een Qwartz Award voor beste geluidsbundel.

http://www.franciscolopez.net

https://franciscolopez.bandcamp.com

Draw[ing] the ear from one fascination to the next [...] everything in his sonic frame gleams with pristinely arranged dramatic purpose” (The New York Times).
“The most intense and elementary ambient work I've ever heard” (Scientifica Intercosmo, Germany).
“A sonic beast [...], a paradox to confound physicists and philosophers alike” (Dutch East India, USA).
“After listening to this man Lopez I don't know what's going on in the world anymore” (The Sound Projector, UK).

Immersive forest concert is een programmatie in het kader van Klankenbos Nocturne.

VOLLEDIG PROGRAMMA KLANKENBOS NOCTURNE
19.00 uur: Benjamin Vandewalle - Hear in the woods
20.00 uur: Iosif Király - 88 clouds will rain for you
21.15 uur: Felix Blume - Fog Horns
22.00 uur: Francisco López - Immersive forest concert

Start: Infopunt Radio Forest, Klankenbos
Beperkte capaciteit / € 10,00: registreren via http://bit.ly/KlankenbosNocturne19

Combineer Klankenbos Nocturne met de presentatie van de workshop SITE SPECIFICS o.l.v. Felix Blume (In de omgeving van Pelt, 15.00-18.00 uur).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €

Organisatie

Musica vzw

Categorie