Felix Blume - Fog Horns i.s.m. Meakusma

De ideale soundtrack voor de remake van Suspiria, met het geluid van misthoorns uit Griekenland, melancholisch duister en verrassend muzikaal.

De Franse geluidskunstenaar Félix Blume blijft de grenzen van field recording verkennen. Zijn nieuwste album Fog Horns werd recent gereleased in april 2019 en bevat geluidsopnames van misthoorns in Piraeus een havenstad waarvan de meest belangrijke ferry routes van en naar Griekenland vertrekken. De A-kant onthult een lang nummer opgenomen tijdens een misthoornconcert, terwijl kant B drie remixes van dezelfde opnames bevat, in de lijn van wat componist Ingram Marshall deed met Fog Tropes. Wordt getipt als de perfecte soundtrack voor de recente remake van "Suspiria".

Fog Horns wordt uitgezonden via een dertigtal luidsprekers die tegenover elkaar worden geplaatst in de het bos. Felix Blume laat scheepshoorns als muziek weerklinken, melancholisch en mee-drijvend op lage drones, waarin samen met omgevingsgeluiden, melodielijnen ontstaan. Centraal staat de duistere bijna alarmerende toon van schepen verdwaald op zee.

Félix Blume (FR, 1984) is een geluidskunstenaar en geluidsingenieur die werkt en leeft in Mexico en Frankrijk. Zijn artistiek werk focust op luisteren. Via geluidservaringen nodigt hij het publiek uit om de omgeving op een andere manier te percipiëren. Blume gebruikt geluid als basismateriaal voor geluidscomposities, video' s, acties en installaties. Zijn proces is vaak collaboratief, waarbij hij werkt met verschillende gemeenschappen en gebruik maakt van de publieke ruimte als context om zijn eigen werk te onderzoeken en te presenteren. Blume's geluidswerk wordt wereldwijd bekroond en uitgezonden op de radio net als tentoongesteld op verschillende plaatsen zoals Centre Pompidou, Musée d'Orsay (FR), CTM Berlin (DE). In 2018 maakte Blume voor de Thailand Biennale (TH) de site specifieke geluidsinstallatie Rumors from the sea.

www.felixblume.com

Fog Horns is een programmatie in het kader van Klankenbos Nocturne.

VOLLEDIG PROGRAMMA KLANKENBOS NOCTURNE
19.00 uur: Benjamin Vandewalle - Hear in the woods
20.00 uur: Iosif Király - 88 clouds will rain for you
21.15 uur: Felix Blume - Fog Horns
22.00 uur: Francisco López - Immersive forest concert

Start: Infopunt Radio Forest, Klankenbos
Beperkte capaciteit / € 10,00: registreren via http://bit.ly/KlankenbosNocturne19

Combineer Klankenbos Nocturne met de presentatie van de workshop SITE SPECIFICS o.l.v. Felix Blume (In de omgeving van Pelt, 15.00-18.00 uur).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €

Organisatie

Musica vzw

Categorie