Iosif Király - 88 clouds will rain for you in het kader van EUROPALIA ROMANIA Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Deep listening naar Roemeense geluidskunst met de klank van water die doorheen de ruimte reist. Een ode aan de sixties; poëtisch en immersief.

Iosif Király's site specifieke klankinstallatie 88 Clouds Will Rain For You is een ode aan de internationaal bekende Fluxus kunstenaar Geoffrey Hendricks. Toen hij in '92 deelnam aan diens Sommer Academie in Salzburg, vroeg Hendricks hem om samen met de Duitse kunstenaar Christine Ulke een werk te maken voor de dertigste verjaardag van de Fluxus beweging ('62-'92) in Keulen en Wiesbaden. Het werk bestond oorspronkelijk uit 61 clouds of klankwolken. Een aantal dat toen overeenkwam met de exacte leeftijd van Hendricks. Gespreid over een ruimte vol metalen objecten, lossen de wolken geleidelijk aan druppels. Wat ontstaat is een poëtisch en immersief klanklandschap, waarin de tijd en ruimtelijkheid van geluid een fundamentele rol spelen. In 2018 overleedt Hendricks. Elk jaar dat het werk opnieuw wordt tentoongesteld, komt er een klankwolk bij. Het werk krijgt zo een symbolische betekenis.

Iosif Király (1957) is een Roemeens beeldend kunstenaar, architect en docent. Hij werkt zowel onafhankelijk als verbonden aan de subREAL group. Zijn artistiek werkveld strekt zich uit over geluidskunst, fotografie, installatie, performance en tekenkunst. Zijn werk onderzoekt de relatie tussen perceptie, tijd en herinnering. In 1995 richtte hij het Departement voor Fotografie en Mediakunst op aan de National University of Arts in Boekarest, waar hij momenteel als professor aan verbonden is. Király heeft een uitgebreid aantal internationale tentoonstellingen. Zijn werk maakt deel uit van verschillende private en publieke tentoonstellingen.

Christine Ulke is an artist and scientist. She holds master's degrees from the California Institute of Arts and the Hochschule der Künste, Berlin, and a doctoral degree from the University of Leipzig. Ulke has lectured throughout the United States and taught at universities in California and throughout Germany. Among her public artworks are permanent commissions for the cities of Los Angeles, Pasadena and West Hollywood, as well as temporary installations in Berlin, Hamburg, London, Mexico City, New York City and San Francisco. She currently works as a research scientist at the German Depression Foundation.

Klankenbos Expo - Iosif Király wordt geopend tijdens Klankenbos Nocturne met een performance door de kunstenaar zelf. De klankinstallatie is gratis te bezichtigen tot en met zondag 3 november, 9.00 - 17.00 uur.

Klankenbos Expo - Iosif Király is een tijdelijke tentoonstelling in het kader van Europalia Romania.

In samenwerking met EUROPALIA ARTS FESTIVAL, Musica, Impulscentrum voor Muziek, Provinciaal Domein Dommelhof, CC Palethe en Gemeente Pelt.

88 clouds will rain for you is een programmatie in het kader van Klankenbos Nocturne.

VOLLEDIG PROGRAMMA KLANKENBOS NOCTURNE
19.00 uur: Benjamin Vandewalle - Hear in the woods
20.00 uur: Iosif Király - 88 clouds will rain for you
21.15 uur: Felix Blume - Fog Horns
22.00 uur: Francisco López - Immersive forest concert

Start: Infopunt Radio Forest, Klankenbos
Beperkte capaciteit / € 10,00: registreren via http://bit.ly/KlankenbosNocturne19

Combineer Klankenbos Nocturne met de presentatie van de workshop SITE SPECIFICS o.l.v. Felix Blume (In de omgeving van Pelt, 15.00-18.00 uur).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €

Organisatie

Musica vzw