Benjamin Vandewalle - Hear in the woods i.s.m. Imago Tijl

Choreograaf Benjamin Vandewalle maakt samen met lokale jongeren van de dansgroep Imago Tijl met Hear in the woods een geluidschoreografie in het midden van het bos.

Hear is een auditieve choreografie die zich ontvouwt rond en tussen de toeschouwers. Choreograaf Benjamin Vandewalle en componist Yoann Durant ontwikkelen een menselijke soundscape die de fysieke kracht van geluid verkent. Voor elke editie van Hear werken de makers samen met een koor van lokale vrijwilligers. Samen met de jongeren van de dansgroep Imago Tijl, maken ze een geluidschoreografie in het midden van Klankenbos, met tal van bestaande geluiden.

Benjamin Vandewalle studeerde in 2006 af aan P.A.R.T.S. In zijn werk onderzoekt hij de perceptie van ruimte en beweging in verschillende contexten, zowel in de theaterzaal als op locatie. Hij werkt vaak samen met beeldend kunstenaar Erki De Vries, zoals bij Birdwatching (2009), One/Zero (2011) en Point of View (2013) en deed reeds verschillende voorstellingen in de publieke ruimte zoals Walking the Line (2017) en het recente Studio Cité (2019). Van 2017 tot 2021 is Vandewalle artist-in-residence in Kaaitheater.

Concept, creatie, compositie Benjamin Vandewalle, Yoann Durant - Uitvoering & co-creatie Imago Tijl - Begeleiding Imago Tijl Luc Morren - Uitvoerende productie Caravan Production (Brussel, BE) - Coproductie Kunstencentrum Vooruit (Gent, BE) & Trafó (Budapest, HU) in het kader van het Europese Netwerk [DNA], DEPARTURES AND ARRIVALS gecofinancierd door het Creative Europe Program van de Europese Unie, Kaaitheater (Brussel, BE), TAKT Dommelhof (Neerpelt, BE), Lieux Publics (Marseille, FR) - Residenties Workspacebrussels (Brussel, BE), Kaaitheater (Brussel, BE), Vooruit (Gent, BE) - Met de steun van de Vlaamse Regering.

Hear in the woods is een programmatie in het kader van Klankenbos Nocturne.

VOLLEDIG PROGRAMMA KLANKENBOS NOCTURNE
19.00 uur: Benjamin Vandewalle - Hear in the woods
20.00 uur: Iosif Király - 88 clouds will rain for you
21.15 uur: Felix Blume - Fog Horns
22.00 uur: Francisco López - Immersive forest concert

Start: Infopunt Radio Forest, Klankenbos
Beperkte capaciteit / € 10,00: registreren via http://bit.ly/KlankenbosNocturne19

Combineer Klankenbos Nocturne met de presentatie van de workshop SITE SPECIFICS o.l.v. Felix Blume (In de omgeving van Pelt, 15.00-18.00 uur).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €

Organisatie

Musica vzw

Categorie