Toverpelt familienamiddag Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

De twaalfde editie van Toverpelt belooft weer een feest te worden voor (heel) jong en (heel) oud. De combinatie van leuke voorstellingen, boeiende workshops en een gezellige, interactieve inkleding zorgen ervoor dat iedereen een onvergetelijke namiddag beleeft. Dit jaar staat alles in het teken van prentenboeken. Want wat is er nu heerlijker dan een theater binnen te gaan waarvan de foyer is veranderd in een creatief Prentenboekjesstad, vol met bekende figuren uit prachtige prentenboeken.

PROGRAMMA:
14.00-17.00 uur Inge Umans
Inge Umans trekt al meer dan tien jaar rond met haar kamishibai, een vorm van Japans verteltheater. De combinatie van voorlezen en theater dompelt de kinderen volledig onder in een verhaal. Ze vertelt verhalen vanop haar verteldoek.

14.00-17.00 uur Prentenboekenstad
Kinderen kunnen uitgebreid spelen in de creatieve Prentenboekenstad in de foyer. Ze vinden allerlei huisjes van figuren uit de mooiste prentenboeken. Zo vieren ze een dansfeest met Pim & Pom, maken de bedjes op van muizen Sam & Julia of rijden tractor met Boer Joris.

14.15-15.45 uur Workshop: Chris Vosters (+8 jaar)
Chris, illustrator van o.a. Billy en het geheim onder de trap, geeft uitleg over het creatieve proces van zowel de schrijver als de illustrator. Het wordt een interactieve lezing waarbij Chris samen met de kinderen op een creatieve manier omgaan met het verhaal.

14.15 en 15.30 uur Voorstelling 'Nijntje op de fiets' (40 minuten)
Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis.

15.00 en 16.15 uur Voorstelling 'Gonnie en Gijsje op stap' (40 minuten)
Guusje is een klein geel gansje met knalrode laarsjes. Op een dag zijn haar laarsjes weg… Gonnie gaat op zoek en onderweg ontmoet ze Gijsje. Samen ontdekken ze de wereld waar niet is wat het lijkt. Zo transformeert alles om hen heen in een muzikale speeltuin.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 9,00
Basistarief: 9,00 €; Abo/-26/+55: 6,00 €

Organisatie

CC Palethe