Op stap in Bosland - Speuren naar kruidige gagel

***

INSCHRIJVEN VERPLICHT

Bosland volgt de federale coronamaatregelen op. Dat betekent dat voor deze 'Op Stap in Bosland' wandeling er maximaal 50 deelnemers mogen meewandelen. Het is daarom verplicht om je via de website pagina in te schrijven via het formulier. Als het formulier niet zichtbaar is, betekent dit dat de maximale capaciteit bereikt is. Bedankt!

***

Kom ook mee 'op stap' in het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Een natuurgids vertelt je onderweg vanalles over het landschap, de fauna en flora, de speciale plekjes...

De wilde gagel (Myrica gale) is een typische plant van de Kempische natte heide. Bij kneuzen verspreid hij een sterk aroma. Gagel was in de middeleeuwen een der hoofdbestanddelen van gruut, het kruidenmengsel dat bier moest aromatiseren en langer houdbaar maken voordat hop daarvoor algemeen toegepast werden. Gagel wordt door Natuurpunt sinds enkele jaren terug toegepast voor het aromatiseren van een speciaalbier “Gageleer” en recent werd ook een Gageljenever op de markt gebracht gekruid met gagel uit onze Noord Limburgse natuurgebieden. Kom hem ontdekken in het natuurgebied van 't Plat en een proevertje kan er na afloop vast wel in.

Praktisch

- Datum: 20 september 2020 van 14:00u - 17:00u
- Wandelgebied: Holven - 't Plat
- Startplaats/parking: Parking Einde Palisstraat, Pelt
- Deelname: Gratis
- Reserveren: Verplicht
- Aanmelden: Ten laatste 13:45u aan de startplaats
- Foto: Natuur en Bos

Kinderen

De wandeling is ook geschikt voor kinderen.

Organisatie

Deze Op stap in Bosland wandeling wordt georganiseerd door Bosland in samenwerking met Natuurpunt Pelt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

Bosland