Cursus Nightscapes - Astrofotografie (nog 1 plaats vrij)

De laatste jaren is het fotograferen van de sterrenhemel met digitale camera's in het bereik van bijna iedereen gekomen....

Maar hoe doe je dat en welke settings gebruik je om sterren op je gevoelige plaat te krijgen?

In deze workshop van drie lessen word je op weg geholpen om geslaagde astrofoto's te maken met eenvoudig materiaal. We bekijken alle soorten foto's die je kan maken met een camera op een statief. Je start met het opfrissen van enkele basisprincipes (diafragma, sluitertijd en ISO) en trekt er daarna op uit om sterrenbeelden en hemelverschijnselen te fotograferen.

Je leert hoe je astronomisch interessante én esthetisch geslaagde foto's maakt. De ervaren lesgevers van volkssterrenwacht Urania, begeleiden je en leren hoe je je opnames nog beter maakt. Om goede interactie te garanderen, is het aantal deelnemers beperkt tot 15.

 Voor wie zijn deze workshops bedoeld?

Iedereen met een basiskennis fotografie is welkom. Je hebt een camera nodig die je manueel kan instellen en manueel kan scherpstellen. Best bezit je geen al te oude digitale camera, en een (eenvoudig) statief. Point-and-shoot camera's of smartphones zijn niet geschikt voor deze workshop. Astronomische basiskennis is welkom, maar niet noodzakelijk.

Praktisch

  • Bij helder weer kan een extra les plaatsvinden op een observatielocatie.
  • In oktober kan het al koud zijn; warme kleding is ten zeerste aanbevolen als we buiten gaan fotograferen.
  • De deelnemers zullen op voorhand een volledige briefing ontvangen.
  • Om deze interactieve workshop op een goede manier te kunnen volgen, is het nodig zelf te beschikken over een camera en de handleiding ervan te hebben doorgenomen.
  • Benodigd materiaal: camera, statief, warme kleding.

Voor vrijwilligers van Bezoekerscentrum Hageven geldt het tarief van 50 euro.

Info

Wanneer

Prijs

€ 85,00

Waar

Bezoekerscentrum Hageven

Organisatie

Natuurpunt Pelt