Vegers voor Vlinders i.s.m. Werkgroep ISIS

De heidevlinder vind je alleen in droge heidegebieden en stuifduinen. Om de heidevlinder in stand te houden, moeten we de huidige leefgebieden goed beheren, te kleine oppervlakten vergroten en verbindingen creëren tussen bestaande populaties. In het Hageven helpen kinderen om de heide open te houden door het pijpenstrootje uit te steken of door jonge boompjes uit te trekken. Met de wortels van het pijpenstrootje maakten onze grootvaders die heideboer waren borstels. Deze konden ze dan verkopen aan mensen in het dorp en zo een centje bijverdienen.

Tijdens deze workshop gaan jullie ook meehelpen om de heide open te houden. Jullie gaan jullie spierballen laten rollen en pollen pijpenstrootje uitsteken. Met de wortels maak je dan zelf een borstel die je mee naar huis neemt om er nog lang plezier van te hebben.

Gratis voor leden van werkgroep ISIS en Natuurpunt - niet leden betalen 5 euro per bubbel - 20 bubbels - Inschrijven op info@werkgroepisis.be, uiterlijk de vrijdag voor de activiteit voor 12 uur.

Info

Wanneer

Waar

Bezoekerscentrum Hageven

Organisatie

Natuurpunt Pelt