Meskerem Mees & And Then Came Fall

MESKEREM MEES
Neem een stemgeluid zo helder als bronwater, voeg een gulle dosis puurheid toe en werk af met een portie panache, en je hebt Meskerem Mees. Deze grande dame van vooraan in de twintig neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.
Haar debuutsingle verovert de ether én harten in België, en wint zelfs (ver) daarbuiten zieltjes – er zijn er niet veel die in 2020 zo makkelijk de grenzen oversteken als 'Joe'. De lat ligt meteen hoog, maar opvolger 'Seasons Shift' bevestigt wat iedereen voelt: dit is geen eendagsvlieg.
Op 18 oktober 2020 schrijft Meskerem Mees haar naam bij op het legendarische palmares van Humo's Rock Rally. “Een andere winnaar had gekund, in een andere editie, maar in 2020 konden we niet om Meskerem Mees heen”, klinkt het bij de jury.

Dat vindt ook Tourist LeMC, en hij vraagt haar om mee te werken aan zijn nieuwe plaat 'Niemandsland', die in het voorjaar van 2021 uitkomt. Met haar frisse bijdrage aan de titeltrack maakt ook het grote publiek kennis met dit ontluikende supertalent.

Op 5 november komt haar langverwachte debuutplaat uit, in een ongetwijfeld puntgave productie van Koen Gisen. Wie Meskerem al kent, weet dat het van een tijdloze schoonheid zal zijn. De weinigen die haar nog niet kennen, weten dat nu ook.

AND THEN CAME FALL
And Then Came Fall (ATCF) is de band rond singer-songwriter Annelies Tanghe en multi-instrumentalist / producer Sam Pieter Janssens. Sinds de release van hun debuutplaat in 2018 (geproduceerd door Koen Gisen) is de band volop aan het toeren door België en
Nederland. Zowel in duo als met de vijfkoppige band weet ATCF steeds opnieuw het publiek te overtuigen met hun doorleefde alternatieve popsongs, loepzuivere arrangementen en de geweldige stem van frontvrouw Annelies.
Ze hebben ondertussen het publiek opgewarmd voor headliners als Joan As Policewoman, K's Choice, Sarah Blasko, Donavon Frankenreiter, Blaudzun en andere topartiesten.
In corona-tijd hebben Annelies en Sam elk vanuit hun eigen kot de single 'Please Don't Disappear' opgenomen. Muziekblog daMusic omschreef het als “de mooiste anti-Covid19 song”, de single stond wekenlang in de playlist op Radio1 en in de #ikluisterbelgisch playlist van StuBru.
HUMO - Song van de week : “Leuvense, vriendelijk naar Fleetwood Mac en Intergalactic Lovers knipogende soulpop.”

Info

Wanneer

Prijs

€ 13,00
vvk/-26j - 10,00 euro

Tickets

Contact

Organisatie

CC Palethe

Categorie