Comedy Café: Bas Birker 40

In juni waagt de Belgisch-Nederlandse comedian Bas Birker zich aan een zot experiment: hij gaat in 40 dagen een gloednieuwe show schrijven én die tegelijk ook 40 dagen na elkaar spelen! Van leeg blad tot première. Die première is niet toevallig op 11 juni, de dag dat Bas 40 wordt, en zal meteen ook de dernière zijn. Met andere woorden: deze wil je niet gemist hebben! Als Bassie iets in zijn hoofd haalt, doét hij het ook gewoon. Zo trad hij twee jaar geleden op in het Sportpaleis, voor 200 man in een theaterbox op het middenplein. Gewoon, omdat het kon. Het volgende plan was Belg worden. Klinkt doodnormaal, maar als je 'Je Moeder' hebt gezien, weet je dat dit een hele queeste was.

En nu nadert dus de befaamde kaap van 40 jaar. Een symbolisch getal: Mozes trok 40 jaar door de woestijn, de vasten tussen carnaval en Pasen tellen 40 dagen en 40 is ook de leeftijd waarop mensen je beginnen waarschuwen voor een midlifecrisis.

Wat gaat hij concreet doen? Op dag 1 (op 01 mei 2019) gaat Bas try-outen met wat losse ideeën, zonder al iets op papier te hebben staan. In het begin doet hij vooral open mics, maar in de loop van het proces treedt hij op als hoofdact en neemt hij een voorprogramma mee.

Elke dag schaaft hij zijn materiaal bij voor een volgend optreden, en nieuwe ideeën komen erbij om uit te proberen. Zo gaat het dan 39 dagen lang: uitwerken, weggooien, vervangen en bijschaven. Op dag 40 (op 11 juni 2019) is zijn show klaar en gaat Bas Birker in première in een ware Antwerpse parel: de Bourlaschouwburg. Hallelujah! Het hele gebeuren, van leeg blad tot première zal je bovendien ook dagelijks online kunnen volgen via een videodagboek.

In Pelt zal hij een week voor zijn première in een Comedy Café in de muzezaal spelen en dus al een volledige show spelen. En hij brengt een voorprogramma mee. Niet zomaar iemand maar wel de winnares van Humo's Comedy Cup: Amelie Albrecht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €

Tickets

Organisatie

CC Palethe