Wereldfeest Ondersteboven

Zaterdagavond 7 september opent om 19.30 uur het wereldfeest met de expo van de Iraanse fotografe Neger Aghaalitari die, in samenwerking met Lens op de Mens, te zien is in het Dommelhof.

Zondag 8 september vanaf 13.30 uur is het domein Dommelhof, het decor voor enthousiasmerende muziekgroepen, talrijke workshops, een vertelling, lekker eten en uiteraard voor verschillende infostands van natuur- en Noord-Zuid verenigingen.

Op het podium steekt de unieke fanfare Remork & Karkaba, bestaande uit een blazerssectie en Marokkaanse Gnawa-percussie, het feest in gang. Jong en oud, van her en der komt moeiteloos op gang op hun genereus uitgestrooide fanfareriffs.

Na hen is Yirikan aan de beurt. Yirikan, of 'de klank van hout', is een percussiegroep van 10 artiesten uit Guinée, Ivoorkust en België, allen gepassioneerd door traditionele West-Afrikaanse muziek. Zij bieden pure energie in een mix van muziek, zang, dans en humor.

Het klankenbos dient dan weer als decor voor de voorstelling 'De steen', over een Turkse vrouw die haar man volgt op zoek naar het zwarte goud. Deze voorstelling, gespeeld door Layla Önlen, geboren Neerpeltse met Turks-Arabische roots en wereldburger in hart en ziel. De voorstelling gaat in augustus in première tijdens het literaire zomerfestival 'Zin in zomer'.

Tussendoor halen DJ Stanley Livingstone en Global Wax hun platenkast overhoop om ons te trakteren op aanstekelijke exotische grooves.

Kriebelt het om zelf aan de slag te gaan? Ook dan ben je op de juiste plaats. Allerlei workshops voor jong en oud laten je kennismaken met de wereld. Je kan knutselen en pottenbakken. Met Nagaveni maakt iedereen die wil, een interactieve Mandala. Er zijn workshops Djembe en Afrikaanse dans. Met dit jaar één dansworkshop speciaal voor kinderen. Ook je circusvaardigheden kan je aanscherpen.

En wanneer je toe bent aan wat meer schwung in je kapsel ben je op de juiste plaats. Je kan namelijk kraaltjes in je haar laten vlechten. Kinderen kunnen zich laten grimeren of een henna tattoo laten zetten. De cocktailbar, die vorig jaar als nieuwkomer een groot succes was, staat er ook weer.

Meer info: www.ondersteboven.net

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

cultureel centrum Dommelhof

Categorie