Lezing: fotograaf Wendy Marijnissen

Wendy Marijnissen is een van onze gastfotografen. Ze stelt haar werk tentoon in Woon- en Zorgcentrum Sint-Jozef in Neerpelt. In 2009 reisde ze voor het eerst naar Pakistan. Gedurende de volgende 3 jaren werkte ze in Pakistan en focuste ze op het fotograferen van de problematiek rond zwangerschap en geboorte aldaar. Van fistula, traditionele vroedvrouwen tot zwangerschap in een kamp na de verwoestende overstromingen in 2010, die miljoenen mensen op de vlucht joegen in het land. Een deel van haar foto's werden gebruikt voor de 'Stop fistula campagne' van de UNFPA.

In 2015 keerde ze tweemaal terug naar Pakistan om verder te werken aan 'Always the guest', haar eerste fotoboek. Ze stichtte de non-profit organisatie 'Bending the Frame'. die nieuwe platformen creëert en nieuwe wegen zoekt om sterke fotografie te brengen in de hele wereld.

In haar lezing zal ze toelichting geven bij haar boek 'Always the guest' en vertellen over haar ervaringen in Pakistan. Ze zal ook vragen beantwoorden vanuit het publiek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

 

Info

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Basistarief: 5,00 €

Organisatie

CC Palethe