Info over uitpas

Wolven in Limburg Dit is een UiTPAS evenement.

"De wolf komt deze kant op” of “Dode wolf gevonden”. Steeds vaker zien we soortgelijke koppen in het nieuws. En dat is niet gek, want de wolf is bezig aan een opmars in ons land. Ook in Limburg worden steeds vaker wolven gesignaleerd, wat veel vragen en discussie oproept. Maar wat weten we eigenlijk van de wolf?

Maak kennis met dit bijzondere dier bij pop-up expo 'Wolven in Limburg' bij CC Palethe. Na een eerdere succesvolle reis door Limburg, is deze educatieve tentoonstelling nu ook te bezoeken in Pelt! Van 10 januari t/m 11 februari is de expo dagelijks, tijdens de kantooruren, gratis te bezoeken in CC Palethe.

Aan de hand van het levensverhaal van echte wolven Naya, Roger, August en Noëlla leer je alles over het wel en wee van deze dieren. Door de interactieve opzet, waarbij alle zintuigen worden gebruikt, is de expo geschikt voor jong en oud. Zo sta je oog in oog met Roger, de aangereden wolf en kun je zelf kijken, luisteren en voelen hoe goed jij een wolf herkent. Met het speciale Ontdekboekje erbij komt de expo nog meer tot leven. En nu de wolf zich toch echt lijkt te gaan vestigen in onze omgeving, geeft de expo antwoord op belangrijke vragen als “Wat betekent de terugkeer van de wolf?” en “Waarom kiest de wolf voor Limburg?”.

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

CC Palethe